Wij maken gebruik van lactosevrije cookies op onze website. Hiermee laten we onze website goed functioneren en meten we de bezoeken op onze website.
Wij wensen u prettige feestdagen en het aller beste voor 2018!

Lactose en Borstvoeding

Kan ik borstvoeding geven als mijn baby een lactose intolerantie heeft?
U merkt het snel genoeg wanneer uw kindje een lactose intolerantie heeft. Wanneer u borstvoeding geeft en uw baby heeft regelmatig huilbuien waarbij de kleine overduidelijk buikpijn lijkt te hebben dan kan lactose intolerantie wel eens de boosdoener zijn. Natuurlijk kunt u er dan voor kiezen om te stoppen met het geven van borstvoeding en over te stappen op een lactosevrije flesvoeding. Maar borstvoeding heeft veel voordelen, die u dan ook meteen “weggooit” als u ermee stopt. Gelukkig is het heel goed mogelijk om borstvoeding te geven aan een kindje met lactose intolerantie.Wat is lactose intolerantie?
Lactose intolerantie treedt op wanneer in de dunne darm het enzym lactase ontbreekt of in onvoldoende mate aanwezig is. Dit enzym zorgt er namelijk voor dat de lactose die uw baby via borstvoeding binnenkrijgt wordt omgezet in glucose en galactose. Deze twee stoffen worden goed door de dikke darm verdragen, in tegenstelling tot glucose. Wanneer de dunne darm zijn werk niet goed doet en de glucose ongesplitst in de dikke darm belandt, wordt de  glucose door bacteriën in de dikke darm alsnog afgebroken, maar dit gaat gepaard met soms ernstige klachten. Omdat een zuigeling nog niet kan aangeven wat er mis is, is het belangrijk om alert te zijn op een mogelijke lactose intolerantie. Uw kindje krijgt lactose binnen als u borstvoeding geeft.Is er altijd sprake van een blijvende lactose intolerantie bij jonge baby’s?
In veel gevallen is een lactose intolerantie aangeboren en dus blijvend. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een tijdelijke intolerantie. Met andere woorden: een jonge baby kan over een lactose intolerantie heen groeien doordat de dunne darm op wat latere leeftijd alsnog voldoende lactase gaat aanmaken om de lactose in melk en melkproducten goed te kunne splitsen. Maar het is niet verstandig om tijdens de zuigelingentijd regelmatig “uit te proberen” of uw kindje alweer lactose verdraagt. Dit is voor de kleine niet prettig omdat de kans bestaat dat er weer problemen ontstaan in de vorm van buikkrampen, diarree en spugen. Daarnaast loopt u het risico dat de baby onvoldoende groeit. U kunt hooguit als de baby ouder is en zelfstandig gaat eten proberen of koemelk alsnog wordt verdragen. Maar wees hier voorzichtig en terughoudend mee. Overleg het eventueel met de arts op het consultatiebureau voordat u het geven van melk en melkproducten gaat uitproberen.Pas uw eetgewoonten aan
Door middel van een test kan worden aangetoond of lactose intolerantie de oorzaak is van buikpijn, darmkrampen, spugen en diarree van uw baby. Als dit het geval blijkt te zijn kunt u waarschijnlijk geen borstvoeding blijven geven. U maakt namelijk zelf als mens ook lactose aan. U kunt proberen door uw zuivel consumptie te vervangen door lactosevrije zuivel, de hoeveelheid lactose in uw borstvoeding te verlagen. Hiermee krijgen zowel u als uw kindje het belangrijke mineraal calcium nog wel binnen. Dit zorgt voor stevige, gezonde botten, niet alleen bij u maar ook bij uw kindje. 
Mocht dit niet helpen, dan kunt u kiezen voor de zuigelingen voeding die wij aanbieden.
Dit verdient de voorkeur boven het stoppen met zuivel, omdat u dan het risico op een calciumtekort loopt, met alle vervelende gevolgen van dien.ZonderLactose.com biedt een ruim assortiment lactosevrije producten
Wij bieden in onze webshop een ruim assortiment zuivelproducten, waarvan het grootste gedeelte gemaakt van koemelk, die geen lactose meer bevatten. In supermarkten zijn deze producten zeer beperkt verkrijgbaar, verder dan lactosevrije melk gaat het aanbod meestal niet. Omdat we willen dat u tijdens het geven van borstvoeding aan uw kindje lekker en gevarieerd kunt blijven eten, hebben wij een ruime sortering producten. Niet alleen melk en melkdrinks, maar ook desserts, boter, kaas en zoetwaren. Zo kunt u toch lekkere dingen blijven eten terwijl u uw baby automatisch minder lactose binnen krijgt.Kies uit het ruime assortiment lactosevrije producten
Wanneer u borstvoeding geeft is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. De baby vraagt veel van de moeder als de kleine volledig met borstvoeding wordt gevoed. Wanneer er bij de baby sprake is van een lichte lactose intolerantie en u wilt toch doorgaan met de borstvoeding, dan is het belangrijk om goed voor uzelf te blijven zorgen en dus ook voldoende vocht en zuivelproducten te nemen. U kunt bij ZonderLactose.com kiezen uit een zeer ruim aanbod aan producten. Vervang gewone melk door lactosevrije melk en melkdrinks, die nog steeds een voldoende hoeveelheid calcium bevatten. Wilt u graag een toetje na de avondmaaltijd? Geen probleem, er is een ruim assortiment desserts beschikbaar waar geen lactose in zit. Ook in andere gerechten kan lactose zitten omdat er melk, boter of kaas in is verwerkt waarin lactose zit. U vindt in onze webwinkel daarom ook boter, kaas  en room voor het bereiden van lactosevrije gerechten. U vindt binnenkort op de website ook heerlijke lactosevrije recepten. Hier kunt u inspiratie opdoen om lekker en gevarieerd te eten zonder lactose.

De waardering van zonderlactose.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 178 reviews.

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.